Power Truck Show
Olemme FacebookissaOlemme InstagramissasuomeksiPå SvenskaIn English

Suomen Vahvin Mies ja Nainen kilpailut käydään 13.-14.08. 2021 Power Truck Show: n yhteydessä  Alahärmän Powerparkissa.

Paikalla nähdään Suomen parhaat voimamiehet ja – naiset ja massiivinen tapahtumakokonaisuus on kiinnostanut kilpailevia voimailijoita koska ilmoittautuneita on kaikkiaan 51 urheilijaa.

Lajin historiasta

Lajilla on pitkä historia ja on peräisin Brittein saarilta ja sillä on yli tuhat vuotiset perinteet. Lajilla oli aikanaan suuri merkitys, sillä kilpailuissa hyvin menestyneet miehet saattoivat saada paikan hallitsijan henkivartiokaartissa, mikä takasi heille paremman elämän. Kisat olivat myös eräänlainen miehistymisriitti, sillä lajeista selvittyään nuori osoitti olevansa mies eikä poikanen.

Ensimmäiset voimamieskisat järjestettiin vuonna 1977 Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Tuolloin kisoihin osallistui vain amerikkalaisia kilpailijoita. Lajin ensimmäisen mestaruuden voitti Bruce Wilhelm. Ensimmäiset kisat Yhdysvaltojen ulkopuolella järjestettiin vuonna 1983 Uudessa Seelannissa.

Suurin osa kilpailijoista tulee kisoihin muiden voimailulajien parista, esimerkiksi voimanostosta, painonnostosta sekä muista voimailulajeista, mutta tänä päivänä on Suomessakin koko ajan laajeneva joukko, joille voimamieslajit ovat pääroolissa.

Laji Suomessa

Lajin uranuurtajia Suomessa olivat Ilkka Nummisto ja Markku Suonenvirta, jotka ensimmäisinä suomalaisina osallistuivat kansainvälisiin voimamieskisoihin. Samalla he tekivät lajin suomalaisille tunnetuksi. Molemmilla on myös suomen vahvin mies -titteli. Lajin leviäminen Suomessa oli muutenkin paljolti tämän kaksikon harteilla, sillä he olivat mukana perustamassa myös Suomen Vahvin Mies -yhdistystä vuonna 1987.

Yhdistys järjestää myös jokavuotiset Suomen Vahvin Mies ja Nainen-kilpailut. Miesten kilpailuja on käyty vuodesta 1987 alkaen ja kilpailu on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti toteutettu voimamieskilpailu. Tapahtumaviikonloppu onkin hieno, koska samalla pääsee näkemään parhaat palat konevoimasta ja ihmisen suorituskyvystä.

Nykyään Suomen vahvin mies ja naiskisassa menestyneet pääsevät kisaamaan osasarjoihin maailmalle, joiden kautta voi nousta Maailman Vahvin Mies -kilpailuun.

Harjoittelupaikat ja välineet

Lajia voi harrastaa sisällä ja ulkona ja välineet ovat usein historiansa mukaisesti tuttuja fyysisestä työstä. Välineitä ovat autonrenkaat, autot, kivet, säkit, tukit jne. Välineiksi kelpaavat kaikki esineet, joita voi nostaa, kantaa, heittää tai muuten liikuttaa. Suoritukset täytyy pystyä todentamaan joko ajanottovälineellä tai mittanauhalla.

Kilpailulajit 2021

Kilpailulajit tulevat mittaamaan osallistujien fysiikan voiman, nopeuden ja kestävyyden.

Järjen käytölläkin on oma osansa menestyksessä ja pelkkä kova ruhjominen ei yksin riitä.

Kuten tilaisuuden luonteeseen sopii, niin raskasta kuorma-autoa vedetään, 1000 kg:n kottikärryjä työnnetään, kiviä ja tukkeja nostetaan ja uutena lajina on seinän yli heitto, jossa kilpailijat heittävät säkkejä noin neljä metriä korkean esteen yli. Lajeja naisille on kuusi ja miehille yhdeksän.

Lajeista saa pisteitä suoritusten mukaan. Joissakin lajeissa otetaan aikaa, toisissa pistemäärät jaetaan nostettujen kilojen tai kuljetun matkan mukaan. Mitä isomman kilomäärän saa nostettua, sitä enemmän pisteitä kartuttaa tai mitä nopeammin radan suorittaa, sitä suurempi on saavutettu pistemäärä.

Jotkin lajit suoritetaan pareittain siten, että kaksi kilpailijaa tekee samaa suoritusta yhtä aikaa.

Kilpailu on sekä naisille että miehille kaksipäiväinen perjantaina 13.8 ovat karsintakilpailut, joista kunkin sarjan kuusi parasta jatkaa lauantain 14.8. finaaliin.

Päivän ja koko tapahtuman lopuksi tiedämme, kuka on Suomen Vahvin Mies ja Nainen.

Järjestäjän puolesta haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi Power Truck Show 2021 tapahtumaan ja kannustamaan tämän lajin kansalliseen mestaruuskilpailuun osallistuvia voimailijoita.

KUVAT:
Kolminkertainen Suomen Vahvin Mies Mika Törrö ja 200 kg kivi saa kyytiä
Tottelee kivi naistakin, kun voimaa on.
Kilpailun tuomari,Suomen Vahvin Mies vuosimallia 1989, Markku Suonenvirta
Liite 1 TrrLiite 3 naiset ja kiviTuomari

Yhteistyössä

visit kauhava 2021